KAP povećava proizvodnju

Bez autora
Apr 06 2010

Kombinat aluminijuma je tokom praznika, pustio je u rad 25 novih ćelija u pogonu Elektroliza, što omogućava veću proizvodnju aluminijuma. Za radničku organizaciju ovaj preokret je znak da su postigli dogovor sa crnogorskom Vladom ili da je dogovoren kredit koji treba da bude korišten, pored ostalog, i za proizvodnju. Prema podacima iz KAP-a, u tom preduzeću sada radi oko 350 ćelija u Elektrolizi, što omogućava veću proizvodnju "bijelog metala", čija je cijena na svjetskom tržištu oko 2.300 dolara po toni. Puštanje u rad novih ćelija je demantovalo upozorenja da bi fabrika, koja je u vlasništvu Centralno - evropske aluminijske kompanije, odnosno, ruskog biznismena Olega Deripaske, mogla biti zatvorena. Zbog prijetnji otpuštanjem radnika sa posla i mogućnosti zatvaranja fabrike, Sindikat KAP-a je uoči uskršnjih praznika najavio protestni skup zaposlenih pred zgradom Vlade Crne Gore.

KAP povećava proizvodnjuKombinat aluminijuma je tokom praznika, pustio je u rad 25 novih ćelija u pogonu Elektroliza, što omogućava veću proizvodnju aluminijuma.

Pobjeda piše da je predsjednik sindikata Rade Krivokapić rekao da, za radničku organizaciju na čijem je čelu, ovaj preokret znak da su postigli dogovor sa crnogorskom Vladom ili da je dogovoren kredit koji treba da bude korišten, pored ostalog, i za proizvodnju.

Prema podacima iz KAP-a, u tom preduzeću sada radi oko 350 ćelija u Elektrolizi, što omogućava veću proizvodnju "bijelog metala", čija je cijena na svjetskom tržištu oko 2.300 dolara po toni.

Puštanje u rad novih ćelija je demantovalo upozorenja da bi fabrika, koja je u vlasništvu Centralno - evropske aluminijske kompanije, odnosno, ruskog biznismena Olega Deripaske, mogla biti zatvorena.

Zbog prijetnji otpuštanjem radnika sa posla i mogućnosti zatvaranja fabrike, Sindikat KAP-a je uoči uskršnjih praznika najavio protestni skup zaposlenih pred zgradom Vlade Crne Gore.

Predsjednik fabričkog sindikata Zoran Milošević je upozorio da će radnici "odgovoriti silom" ako i jedan od njih bude otpušten sa posla.

U Kombinatu aluminijuma sada je zaposleno oko 1.500 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik